Lehed

kolmapäev, 6. mai 2009

Eesti Mäekonverents 2009 "Mäenduse maine"

Kuidas kajastab meedia mäendust?

Reedel, 8. mail Põltsamaal toimub Eesti Mäekonverents. Konverentsi teemaks on „Mäenduse maine“, kuna kaevandamisega seotud probleemid on avalikkuses võimendunud.

Eesti Mäekonverentsi korraldab Eesti Mäeselts koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Mäeinstituudi ja Eesti Mäetööstuse Ettevõtete Liiduga.

TTÜ mäeinstituudi emeriitprofessor Enno Reinsalu kinnitusel on mäemehed torkimas herilasepesa: „Tugev kaevandamisvastane reaktsioon on viimasel ajal toimunud just Kesk-Eestis, näiteks Puurmanis. Minna just Kesk-Eestisse, Põltsamaale mäenduskonverentsi korraldama on Mäeseltsil taotluslik, sest konverentsi teema on Mäenduse maine. Kus mujal ikka analüüsida, selgitada ja tõstatada maavarade kaevandamise maineprobleeme, kui reaktiivses keskkonnas.”

Mäenduse kajastamist meedias, Maidla vallas ning graniidikaevandamise alustamisest analüüsivad konverentsil Hardo Aasmäe, OÜ Väo Paas juhataja Veljo Haube, Maidla vallavolikogu esimees Enno Vinni ja OÜ Maardu Graniidikaevanduse juhatuse liige Erki Niitlaan.

Mäeinseneride järelkasvu erinevaid aspekte käsitlevad AS Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Ilmar Jõgi ning Eesti Mäetööstuse Ettevõtete Liidu esimees Rein Voog.

Huvilised saavad osaleda ekskursioonidel Rõstla ja Otissaare dolokivikarjääridesse.

Mäekonverents algab Põltsamaa Kultuurikeskuses (J. Kuperjanovi 1) reedel, 8. mail kell 13.00. Konverentsile on oodatud kõik huvilised.

TAUST
Mäekonverentse korraldatakse alates aastast 1998 ning igal korral keskendub see ühele teemale. Varasematel aastate teeemadeks on olnud mäemasinad ja mäetehnika, ehitusmaavarade kasutamine ja varud ning killustiku kaevandamine ja kasutamine.


Lisainfo:
http://www.maeselts.ee/maekonverents

Kalmer Sokman, Eesti Mäeseltsi juhatuse liige tel 5021550 kalmer.sokman@ep.ee
Ingo Valgma, TTÜ Mäeinstituudi direktor, Eesti Mäeseltsi juhatuse liige, tel 5522404
ingo.valgma@ttu.ee
Rein Voog, Eesti Mäetööstuse Ettevõtete Liidu esimees 5022233 rein@emtel.ee


Teate koostaja:
Krõõt Nõges, TTÜ turundus- ja kommunikatsiooniosakond, tel 620 3594, mobiil 53 03 61 63, kroot.noges@ttu.ee

Kommentaare ei ole: