Lehed

laupäev, 18. august 2012

Mäemeeste suvepäevad 2012 meenutused


03-05.08.2012 toimusid järjekorras 14. Mäemeeste suvepäevad. Sel aastal võttis traditsioonilisest üritusest osa 23 meeletut mäenduse huvilist.

Kuigi suvepäevade avamine hilines tunnikese võrra,
suudeti lõbusalt senikaua aega veeta: kes seadis sammud kuuma sauna, kes sukeldus jahutavasse jõkke. Viimaste osalejate saabumisajaks oli usin
köögikomando valmistanud maitsva õhtusöögi, mis oli meelepärane kõigile. Peale kosutavat kõhutäit avati kauaoodatud suvepäevad ning alustati õhtu
tähtsündmuse - moeshowga. Sel aastal osutus valituks teema "Ma olen
õnnelik, et ma ei ole... ". Esialgu kergena tundunud teema pani
lõppkokkuvõttes paljusid nädalateks pead murdma. ning kohalikke väikekauplusi  külastama, lootuses leida huvitavaid elemente kostüümile.

Oli meeldiv näha, et inimesed olid kõvasti vaeva näinud ning lasknud oma fantaasial lennata. Enim jäid oma kostüümivalikuga silma just meessoo esindajad, kellest nii mõnigi ei peljanud ennast naiseks või roosaks kiisuks maskeerumast. Toimus ka tutvustusring, kus igaüks pidi enda kostüümi kaaslastele tutvustama ning selgitama, miks just selline kostüüm sai valitud. Õhtule särtsu lisamiseks, jagati inimesed gruppidesse ning anti ülesandeks mõelda 10-minutiline tantsurutiin. Tantsusammud kankaanist breigini andis tunnistust sellest, et mäekate kujutlusvõime on ikka piiritu. Sellega võis esimese päeva ametliku osa lõppenuks lugeda. Õhtu jätkus vabakavana, mis hõlmas nii lõkkel liha grillimist kui ka tantsuplatsil hoogsalt keerutamist.

"Ma olen õnnelik, et ma ei ole..."


Hommikul tervitas meid tüüpiline Eesti ilm, kuid vaprad noored ei lasknud ennast kergel vihmasajul segada. Eriti karastavalt mõjus hommikuvõimlemine, mis tõi elu sisse ka kõige suurematele unemütsidele. Lisaks andis tublide kokkade poolt valmistatud hommikupuder korraliku energialaengu, mida asuti koheselt võrkpalliturniiril kulutama.

Mängu algusajaks oli ka ilmataat juba rõõmsamas tujus ning peagi tuli ka päike pilve tagant naeratavalt välja. Ilus ilm, hea tuju ning suurepärane seltskond muutsid võrkpalli kõigile osalejatele meeliköitvalt nauditavaks. 
Vägagi võrdses turniiris pidid kõik lõpuks siiski tunnistama Aureli, Raili, Taavi ja Sander Kanteri paremust.

Pärast väsitavat pallimängu olid muidugi kõigil osalejatel jällegi kõhud tühjad. Kärsitumad alustasid liha grillimisega, teised ootasid maitsva supi valmimiseni. Kui leib oli luusse lastud, alustati innukalt teatevõistlusega, kust ei puudunud ei aukliku topsiga vee kandmine kui ka jäätunud T-särgi selga panek. Ülekaalukalt pani võistluse kinni meeskond, kuhu kuulusid Dagmar, Sander Kahk, Margus ja Peeter.

Teatevõistlusele järgnes päeva üks humoorikamaid mänge - mesilasjalgpall.
Kuigi mängijaid oli vähevõitu, ei saa sama öelda publiku kohta, kes elas vägagi maruliselt kaasa kahele pöörasele võistkonnale. Tasavägises madinas jäid  lõpuks siiski peale Paul ja Fred.

Mesilasjalgpall


Pärast toekat õhtusööki pandi proovile kõigi suvepäevaliste teadmised. Geograafiaalaste teadmistega hiilgasid Margus ja Peeter, kellel polnud mitte mingit probleemi riikide asukohtade määramisel. Ent traditsioonilise, kõiki valdkondi hõlmava viktoriini panid lukku Mart, Sander Kanter, Aurel ja Kadri.

Pühapäeva hommikule kohaselt nauditi maitsvaid pannkooke moosiga. Pärast magusat kehakosutust, toimus parimate premeerimine ning auhindade jagamine.
Jagati välja järgnevad auhinnad:

Parim saunataja  - Mart
Parim köögiabiline  - Margus
Parim hakkaja  - Peeter
Selle aasta suvitajaks valiti Aurel, kes saab au rändkarikat terve järgneva aasta hoida.
Moeshow „Ma olen õnnelik, et ma ei ole...“ võit läks seekord Kadrile ja Aidile, kelle kostüüm teemal "Erkid", kogus päris palju tähelepanu.
Suvitaja 2012 Aurel


Parim saunataja Mart


Täname kõiki osalejaid toreda ning elamusterohke nädalavahetuse eest. Kohtumiseni järgmisel aastal!

Pildid üritusest SIIN

Samuti täname ürituse sponsoreid:
AS Kiirkandur
AS Kunda Nordic Tsement
Balrock OÜ
MTÜ Eesti Mäeselts
OÜ Inseneribüroo STEIGER

Kommentaare ei ole: